Boerderijklassen Wortel (2de leerjaar)

De kinderen van het 2de leerjaar beleefden 3 vermoeiende maar fantastische dagen op de boerderij 'De Bonte Beestenboel' in Wortel.  Werken in de moestuin, dieren verzorgen, kruidenolie maken, vilten, choco maken, ... en tussendoor nog wat tijd om te spelen in de speeltuin. Zich vuil maken was een verplichte opdracht !  Een toffe ervaring om dit samen te doen zowel voor de kinderen als voor de juffen.  Kijk maar naar de foto's!

 

Hikketakketoe (2de leerjaar)

Op 15 mei kwam meneer Hikketakketoe naar onze school.  In de voormiddag werkte hij met de kinderen van het 2de leerjaar rond techniek.  Met isomo, mes en stokjes gingen de kinderen aan de slag en maakten mooie fantasiedieren.  In de namiddag werden ze ondergedompeld in een fantastisch heksenspel.  Toneel, bewegen met parachute, werken met klei, trommelen op metserskuipen, enz.  De kinderen vonden het super leuk!

 

Pyjamadag - Bednet

Op vrijdag 9 maart deed ook onze school mee met de nationale pyjamadag !  Vele kinderen en leerkrachten van de lagere school kwamen die dag in pyjama naar school.

Helm op Fluo top

Vanaf de herfstvakantie tot de krokusvakantie deden we mee aan de actie Helm op Fluo top.  In 2B deden de kinderen heel goed hun best om zichtbaar te zijn.  De meeste kinderen spaarden hun spaarkaart helemaal vol en bovenop werd ook de klasposter vol gespaard.  Nu maar hopen dat we winnen !

Handig met de bal (2de)

Op woensdag 21 februari hebben de kinderen van het 2de leerjaar zich kunnen uitleven tijdens 'handig met de bal'.  Ze speelden verschillende spelletjes met allerlei soorten ballen en toonden daarmee hoe handig ze eigenlijk zijn met de bal.  Hieronder het bewijs met enkele foto's.

 

Doeland

Vlak voor de kerstvakantie ging het 1ste en 2de leerjaar naar Doeland in de sporthal van Hofstade.  Een namiddag met veel plezier en beweging.  Oude volksspelen, springkastelen, dansen, klimmen en klauteren.