Nestklas

Vrijdag, 4 oktober ’19 start onze school een “nestklas” in samenwerking met Villa Clementina - Zemst, Windekind - Leuven en De Sprankel – Mechelen. In deze nestklas zullen vijf kleuters starten met extra zorgnoden.
Hun lokaal bevindt zich naast de lift. Bij de ondersteuning van deze klas krijgen we hulp van gespecialiseerd personeel: orthopedagoog, kinesist, logopedist, …


In de eerste plaats willen we hen hartelijk welkom heten op onze school maar we willen hen zeker de tijd gunnen om te wennen aan hun nieuwe, vrij omvangrijke omgeving.
Na verloop van tijd is het de bedoeling dat we momenten van integratie organiseren zodat zij kunnen deelnemen aan activiteiten in een gewoon klasgebeuren maar ook altijd terug kunnen naar de geborgenheid van de nestklas.
Ook kinderen uit onze reguliere klassen kunnen indien nodig de rust in de nestklas opzoeken en hulp krijgen van gespecialiseerd personeel.


Voorlopig openen we deze klas enkel op woensdagvoormiddag, donderdag de hele dag en vrijdagvoormiddag. De andere dagen kunnen deze kleuters terecht in Villa Clementina. Het is vooral de bedoeling dat deze kinderen bij ons kunnen proeven van onderwijs. Op termijn streven we naar een volle week.

Deze nestklas kwam tot stand dank zij de logistieke steun van het schoolbestuur, waarvoor dank, en het ministerie van onderwijs.
We gaan ook, maar daarover later meer, een netwerk van vrijwilligers uitbouwen over heel de school, dus niet enkel voor de nestklas, maar ook voor uitstappen, fietstochten, activiteiten zoals sportdag en dergelijke.

We hopen dat dit uiteindelijk een verrijking wordt voor de hele schoolgemeenschap.

logo gbs de waterleest.gif