top of page

BEWEGEND LEREN

Onze visie is gebaseerd op het idee dat bewegen essentieel is voor de gezonde ontwikkeling en groei van kinderen. Daarom zetten we bij onze school 'bewegen' centraal. We geloven dat een speelse en actieve aanpak van leren en ontwikkelen de beste manier is om kinderen te betrekken.

We bieden onze leerlingen een gevarieerde en uitdagende omgeving waarin ze kunnen bewegen en spelen. Onze ruime speelplaats met speeldorp, klimweb, bewegingsparcours en hinkelparcours biedt tal van mogelijkheden om fysiek actief te zijn. We hebben ook gezorgd voor plekken waar kinderen tot rust kunnen komen, zoals de leeshut, picknicktafels en banken.  In onze kleuterschool zijn er klastuintjes waarin de kinderen op een speelse manier op ontdekking kunnen gaan.

We zijn van mening dat bewegen niet beperkt moet blijven tot de lessen Lichamelijke Opvoeding, daarom maken we ook tijd vrij tijdens de andere lessen om te bewegen. We geloven in het concept van 'bewegend leren', waarbij we actieve werkvormen gebruiken om leerlingen te betrekken en te ondersteunen bij het leren. Zo kunnen ze de leerinhouden echt ervaren en inoefenen.
We hechten ook veel waarde aan openluchtklassen en uitstappen. We willen onze leerlingen zoveel mogelijk de kans geven om in de natuur te leren en te ontdekken.

We willen met deze aanpak bijdragen aan een gezonde en actieve gemeenschap waarin beweging & leren hand in hand gaan.

bottom of page